Nexans heeft de installatiekabels in een nieuw jasje gestoken.

Op basis van de filosofie “Enjoy your day at work” heeft Nexans zowel de YMvK Dca s2 als Alsecure YMz1K Cca en YMz1K B2ca verbeterd. Uiteraard voldoen de kabels ook weer aan de nieuwe eisen van het Bouwbesluit.
Met Nexans Easy Strippable strip je kabels voortaan in een handomdraai.

Tijdverlies door moeilijk strippende kabels behoort tot het verleden

Als de mantel van een kabel moeilijk stript, dan breekt het zweet je uit omdat het je dan extra tijd kost. Zo kan een mantel hechten aan de geleiders, waardoor je maar korte stukken kunt ontmantelen. Ook komt het voor dat je de vulmantel stukje voor stukje tussen de geleiders moet wegnemen. Veiligheid is essentieel. Daarom gaan we bij het ontmantelen voorzichtig te werk. Snij je te diep, dan riskeer je de isolatie te beschadigen en dat is onveilig. De nieuwe materialen, die noodzakelijk waren bij de invoering van de CPR, hebben een negatief effect gehad op de stripbaarheid van de kabels. 

Onder het motto "Enjoy your day at work" zijn onze ingenieurs daarom opnieuw aan het werk gegaan om de kabels aan te passen. Dankzij deze research kon de stripbaarheid van kabels worden verbeterd. Dit maakt de YMvK Dca s2 installatiekabels van Nexans nu echt Easy Strippable.Productassortiment Easy Strippable van Nexans

In brandklasse Dca-s2,d2,a3 is Easy Strippable beschikbaar in de volgende doorsnedes:

YMvK Dca-s2

1,5 en 2,5 mm2 met 2 – 3 – 4 – 5 geleiders op ring en haspel

YMvK Dca s2 op MOBIWAY™ haspels

2,5 mm2 met 3 – 5 geleiders

YMvK Dca s2 in Nbox verpakking

2,5mm2 met 3 – 5 geleiders in de Nbox verpakking

Binnenkort volgt ook een assortiment Easy Strippable kabels in brandklasse Cca-s1,d1,a1 en B2ca-s1,d1-a1.


Deze kabel is natuurlijk verkrijgbaar bij ESZET Electro - T: 0341-438200; verkoop@eszet.nl