Avicenna College Rotterdam

Enige weken geleden heeft het Avicenna College uit Rotterdam zijn intrek genomen in haar nieuwe optrek. Het oude schoolgebouw is volledig gestript en tevens voorzien van een nieuwe aanbouw om zodoende een geheel nieuw en fris pand te kunnen betrekken. Het binnenplein is voorzien van decoratieve bolder armaturen van ons fabricaat Holophane die sfeervol dit recreatieve binnenplein zullen verlichten. De Factor Small armaturen aan de voorzijde van het pand zullen op functionele wijze het voorterrein verlichten. Wij wensen de studenten veel leerplezier op deze mooie locatie nabij Ahoy.

Grand Vision Soesterberg

Grand Vision heeft haar hoofdkantoor in de mooie bosrijke omgeving van Soesterberg. Zij is het moederbedrijf van onder andere de winkelketens Pearle en Eye Wish opticiens. Door de noodzakelijke uitbreiding van het bestaande parkeerterrein is tevens de mogelijkheid aangepakt om de verlichting te optimaliseren.

Machine Fabriek Harderwijk

Machine Fabriek Harderwijk heeft met trots recent zijn nieuwe locatie op industrieterrein Lorentz betrokken. In vergelijk met de oude locatie biedt de ruime opstelling van het machinepark de medewerkers volop de kans om prettig te werken. Op de oude locatie liet het verlichtingsniveau ook nog wel wat te wensen over. Om die reden is dan ook ten behoeve van deze nieuwbouw kritisch naar diverse verschillende verlichtingsoplossingen gekeken.Oplossingen met inductie en lijnoplossingen passeerden de revue.

Parkeergarage P+R Driebergen-Zeist

Recent heeft de NS haar nieuwe P+R parkeergarage in gebruik genomen op NS station Driebergen-Zeist. En wat zijn parkeergarages tegenwoordig toch mooi!

Cargill - Gerkens Cacao Wormer

Gerkens Cacao te Wormer, sinds 1986 onderdeel van Cargill Cocoa & Chocolate, heeft recent o.a. de “Perserij Oost” voorzien van LED verlichting. Na vele jaren goede ervaringen en bekendheid te hebben met de HACCP gasontladingsarmaturen van Holophane, type Vanquard Plus en Small Vanquard Plus, werden de mogelijkheden van LED onderzocht. Sterke wens was het reduceren van onderhoud, aangezien de periodieke lampvervangingsacties in deze omgeving geen sinecure bleek te zijn. De perserij was qua omgeving echter niet de beste omgeving voor LED ivm de hoge omgevingstemperatuur! Na enkele tests en proefopstellingen met LED armaturen van diverse afkomst, is uiteindelijk de keuze gevallen op de Holophane Vantage LED armaturen. De Vantage LED is specifiek ontwikkeld voor toepassing in HACCP omgevingen. Dit armatuur met een gespecificeerde levensduur van 100.000 uur (L70B50) is geschikt voor toepassing in omgevingen waar de temperatuur op kan lopen tot een continue waarde van 50°C. Door de ideale lichtuittreding konden de oorspronkelijke 3 rijen armaturen gereduceerd worden naar 2 rijen, waarbij een goede gelijkmatige horizontale verlichting in combinatie met superieure verticale verlichtingsniveaus gewaarborgd kon blijven. De toepassing van Constant Lumen Output (CLO) zal voor vele jaren zorgdragen voor een constante verlichtingssterkte > 500 lux op werkvlakhoogte.

Aanlegsteiger Tuindorp - Tolkamer

Recent hebben wij een bijdrage mogen leveren aan een niet alledaagse toepassing, namelijk de verlichting van een aanlegsteiger in de Rijn bij Tuindorp-Tolkamer. De installateur welke o.a. aansluitkasten moest plaatsen voor walstroom was op zoek naar lichtoplossingen welke een snel leverbare invulling kon geven aan deze afwijkende situatie. Middels de loopbrug kan men de steiger benaderen. Deze steiger zal bij hoog water met het waterpeil mee stijgen, en zal tevens verbinding blijven houden met de dijk middels de loopbrug. Bij extreem hoog water zal dan dus deze loopbrug mogelijk ook onder water komen te staan, waardoor de daarop aangebrachte installaties, en dus ook de verlichtingsarmaturen, hiervoor geschikt dienen te zijn. Om die reden hebben wij in goed onderling overleg met de installateur gekozen voor de IP69 Pascal armaturen van het fabricaat Sammode. Op de steiger is gekozen voor de Citymax armaturen van het fabricaat Holophane in een rondstralende lichtkarakteristiek. Door de “vlakglas techniek” van het armatuur geeft dit een minimale lichthinder voor de omgeving en wordt het licht op efficiënte wijze gestuurd richting de steiger om zodoende een goede werkverlichting op de steiger te realiseren.

Manege 't Oale Spoor Hellendoorn

Manege 't Oale Spoor beschikt sinds kort over een nagelnieuwe rijhal! De regio Hellendoorn mag zich rijk prijzen met deze schitterende paardensport accommodatie. Nadat de aannemer de hal in basis gezet had, is door noeste inzet van vrijwilligers van de ruitervereniging met bloed, zweet en tranen het casco verder afgewerkt en is daarmee een prachtige rijhal gerealiseerd. Wij waren zeer verheugd hier via de elektrotechnisch installateur de LED verlichting te mogen leveren. De toepassing van de 3F Filippi armaturen,type LEM, resulteren in een accommodatie welke voldoet aan de KNHS eisen voor klasse II wedstrijdverlichting. Wij wensen de ruitervereniging vele jaren plezier van deze duurzame investering!

PG P+R Westraven Utrecht

Na onderzoek van de diverse mogelijkheden vanuit de Gemeente Utrecht heeft men eerder dit jaar besloten om de parkeergarage P+R Westraven naast het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat in Utrecht aan de A12 te renoveren qua verlichting. De afgelopen weken is er dan ook hard gewerkt en zal het geheel na “de laatste puntjes op de i” binnenkort als geheel opgeleverd kunnen worden.

Voestalpine Automotive Components Bunschoten

Voestalpine Automotive Components Bunschoten (vh Polynorm) heeft voor de terrein verlichting recent de stap naar LED gemaakt. Het nieuwe emballage terrein aan de zuidzijde is voorzien van Holophane HMAO LED armaturen!

1234567