Tuincentrum Natuurlijk te Tilburg is sinds kort gevestigd op de Rugdijk. Samen met de Gamma en dierenspeciaalzaak Animal Center biedt dit de Tilburgenaar een ruime keus voor huis, tuin en dier benodigdheden.

Samen met de installateur Van Dalen Installatietechniek is een lichtplan bedacht voor de terreinverlichting. Toegepast zijn de Holophane V-max armaturen geleverd in de 2 verschillende kleuren van de gevel, RAL9006 en RAL7016. Op deze wijze is het contrast tussen het armatuur en de gevel minimaal en trekt het armatuur minimale aandacht voor de aanblik van dit nieuwbouwpand.

Omdat ieder nieuwbouwpand gebouwd wordt volgens het huidige wettelijke Bouwbesluit, dient ook kritisch gekeken te worden naar de NSVV Richtlijn Lichthinder die als zodanig opgenomen is als aandachtspunt in het Bouwbesluit. Dit om eventuele lichthinder te kunnen berekenen en op basis van deze richtlijn, lichthinder te kunnen uitsluiten aan de hand van een goed lichtontwerp en armatuurkeuze. Aangezien er een woning vrij dicht op deze nieuwbouw staat, was deze toetsing geen overbodige luxe in het belang van de bewoner. Door toepassing van de vlakstralende Holophane V-max armaturen aan zowel de gevel als op de masten kan bijna als vanzelfsprekend voldaan worden aan de eisen van de NSVV Richtlijn Lichthinder!